Aanmelden proefles auto

Heb je vragen over je examen?

Bel ons: (020) 6186677

Heb je vragen over je rijles?

Bel: (06) 38 11 51 11

Live Chat

Stuur ons een whats app bericht.

Aanmelden

Plan online je proefles.

Bel ons

(020) 6186677

 Veelgestelde vragen

Rij opleidingen

Afhankelijk van jouw wensen heeft Spoed rijles verschillende complete cursussen. Door de jaren heen hebben al duizenden cursisten met onze methode hun theorie en praktijk examen gehaald.

Spoed rijopleiding

Deze unieke versnelde auto-rijopleiding biedt je de mogelijkheid om uw rijbewijs binnen paar weken te halen.

Motor rijopleiding

Ben je op zoek naar een geschikte rijschool voor het behalen van je motorrijbewijs? Rijschool Spoed rijles helpt je graag verder!

Rijbewijs in 5, 8 of 10 dagen

Spoedcursus

Afhankelijk van jouw agenda kun je met gemiddeld 3 uur per dag al in 5, 8 of 10 dagen je rijbewijs halen. Hoe sneller je het rijbewijs haalt, hoe minder rijlessen je nodig hebt. Dat blijkt uit jarenlange ervaring. Heb je bijvoorbeeld maar 1x per week les, dan ben je elke keer tijd kwijt met het herhalen van de vorige les.

Bij A.R.S krijg je met een spoedcursus meerdere lessen per dag en week. Daardoor leer je sneller autorijden. Je kan bij ons al binnen 5 a 6 weken, na inschrijving je rijbewijs halen. Haastige spoed is bij ons altijd goed!

Sneller je rijbewijs met minder rijlessen

Hoe langer je rijopleiding duurt, hoe meer lessen je nodig hebt. Dat blijkt uit jarenlange ervaring. Heb je bijvoorbeeld maar 1x per week les, dan ben je elke keer tijd kwijt met het herhalen van de vorige les. Bij A.R.S kan je meerdere lessen per week afspreken en rijden we vaak in een blokuur, dat zijn 2 rijlessen van 50 minuten. Daardoor leer je sneller autorijden. Je rijbewijs halen kan bij ons al binnen een maand.

Is spoed duurder?

Waar andere rijscholen een toeslag van een paar honderd euro rekenen, is een spoedcursus bij A.R.S niet duurder. Met de huidige actie betaal je nu slechts 34,75 per rijles en dit geldt voor al je lessen tot aan je rijexamen.

Snel je rijbewijs halen ook als je geen ervaring hebt

Voor een spoedcursus is het niet nodig om eerder rijles gehad te hebben. Rijless heeft zijn lesprogramma zo geperfectioneerd dat je ook als beginner heel snel je rijbewijs kan halen.

In 1 dag je theorie

Nog geen theorie en toch snel je rijbewijs halen? Dat kan! We leren je in 1 dag alles wat je moet weten om het theorie examen te halen. Je kan kiezen uit een dagcursus of ga online en deel zelf je tijd in.

Je hoeft geen vrij te nemen, het kan naast je werk of studie

Geen vakanties of dagen opofferen. Je kan bij Rijless overdag, ‘s avonds en in het weekend lessen en daarmee houden we rekening met jou agenda en is het heel goed te combineren met je werk of studie.

Moet ik eerst mijn theorie halen?

Voordat ik start met rijlessen?

Nee dat hoeft niet, je kan met je rijlessen starten zonder theorie. Je moet uiterlijk in het bezit zijn van een theoriecertificaat als je opgaat voor je rijexamen.

Kan ik zonder theorie een spoedcursus rijden?

Je kan een spoedcursus volgen zonder theorie, we kunnen zelfs een rijexamen aanvragen zonder theoriecertificaat, als je maar je theorie hebt als je op gaat voor je rijexamen. Heb je een harde deadline om te halen, in verband met een nieuwe baan, vertrek naar het buitenland of omdat je het gewoon snel wilt halen, dan kan je bij A.R.S een rijexamen reserveren zonder al in het bezit te zijn van je theoriecertificaat. Let op! Heb je ten tijde van je rijexamen nog steeds geen theorie, dan gaat het rijexamen niet door en ben je wel de kosten van rijexamen kwijt.

Tussentijdse toets

Hebben jullie ook een Tussentijdse Toets?

We bieden onze leerlingen ook de mogelijkheid voor een Tussentijdse Toets en die kost 169 euro.
Wil je een Tussentijdse Toets rijden? Neem dan even contact met ons op.

Wat is een BNOR examen?

Bureau Nader Onderzoek Rijvaardigheid

Wanneer je binnen vijf jaar vier keer bent gezakt voor het CBR rijexamen ga je de volgende keer naar een BNOR examen, ook wel bekend als het staatsexamen.

Hoe ziet het BNOR examen eruit?

Het BNOR rijexamen is niet makkelijker dan het CBR rijexamen. De eisen die het BNOR stelt aan je rijvaardigheid liggen in de wet vastgelegd en zijn hetzelfde als bij het CBR.

Het BNOR examen duurt 70 minuten

Veel BNOR kandidaten zijn erg zenuwachtig voor het examen. Het BNOR maakt daarom gebruik van andere locaties dan de normale CBR locaties. Ook is er extra tijd beschikbaar. Een BNOR examen duurt 70 minuten. Voorafgaand aan het BNOR examen gaat de examinator een gesprek aan met de kandidaat en eventueel de instructeur. Dit kan gaan over de voorgaande examens die de kandidaat bij het CBR heeft gehad.

Beter voor de zenuwen

De routes zijn hetzelfde als de routes bij een normaal praktijkexamen bij het CBR. Tijdens het rijden doet de examinator er alles aan om jou op je gemak te stellen. Zo nodig wordt het voertuig langs de kant van de weg gezet om de zenuwen tot bedaren te laten komen. De duur van het echte praktijkgedeelte (dus deelnemen aan het verkeer) is in principe niet veel langer dan bij het reguliere CBR rijexamen. Na het rijden vindt er een gesprek plaats over de gereden route en wordt de uitslag bekend gemaakt door de examinator van het staatsexamen.

Wat neem je mee naar het BNOR examen?

Naar het BNOR examen neem je een geldig identiteitsbewijs mee. Tenslotte neem je een ingevuld zelfreflectie-formulier mee naar het BNOR examen. Deze kun je van tevoren bij je rij-instructeur krijgen. Het behaalde theorie-examen is bekend bij het CBR. Je hoeft hier dus geen bewijs van mee te nemen.

Faalangst examen

Slagingspercentage faalangstexamen

Uit cijfers van het CBR blijkt dat het faalangstexamen een groot succes is en een hoger slagingspercentage heeft. In 2016 slaagde 62% van de rijexamen kandidaten voor het faalangstexamen, tegen 49% van alle “gewone” rijexamenkandidaten.

Wat is het verschil met een gewoon rijexamen?

Bij een faalangstexamen moet je ook voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’ die het CBR stelt. Dit houdt in dat je moet laten zien dat je veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.
Ben je eenmaal op weg tijdens het praktijkexamen en slaat de verlammende spanning toe, dan kun je een time-out aanvragen. Je examinator kan je ook een time-out geven, als hij denkt dat je dat nodig hebt.

Ik wil graag een Faalangstexamen

Zitten de zenuwen je zo in de weg, aarzel dat niet en spreek een faalangstexamen af. De toeslag voor zo’n special examen is 80 euro. Maakt dat voor jou het verschil tussen slagen of zakken, dan adviseren we je om dit zeker te doen.

Praktijk examen tips

CBR rijexamen tips

Gelijk nadat je het rijexamen hebt gedaan, krijg je te horen of je gezakt of geslaagd bent. Als je geslaagd bent voor het rijexamen kan je de volgende dag op het gemeentehuis je rijbewijs aanvragen.
Wanneer je gezakt bent kom je in aanmerking voor een herexamen. Je moet sowieso twee weken wachten van het CBR om weer een rijexamen te mogen doen.

Zorg voor de beste voorbereiding

Zorg voor de beste voorbereiding. Het allerbelangrijkste is dat je voldoende rijles hebt gehad. Jij moet het gevoel hebben dat je het onder controle hebt. Als je rij-instructeur vindt dat je er klaar voor bent en jij zelf nog niet, spreek dan een paar extra rijlessen af. Je instructeur krijgt een momentopname van jou rijgedrag, jij kunt zelf het beste inschatten hoe zeker je bent in je rijgedrag.

Maak van het rijexamen niet een te groot punt

Maak van het rijexamen niet een al te groot punt. Een heleboel leerlingen kijken heel erg op tegen het CBR examen, maar het is niet meer dan laten zien wat je geleerd hebt. Als je het rijden goed beheerst, kun je best met iemand rondrijden en een half uurtje is dan zo voorbij.

Fouten maken mag

Fouten maken mag. Niemand rijdt foutloos, dat weet je CBR examinator ook. Dus raak niet in paniek bij een foutje, maar laat zien hoe je het oplost. Blijf rustig en los het verkeersveilig op. Blijf goed kijken en concentreer je op het vervolg. Maak gebruik van de overgebleven tijd om te bewijzen dat je het rijbewijs verdient.

Bijzondere verrichtingen

Hier wordt ontzettend tegen op gekeken, maar maak je niet druk, ze hoeven niet foutloos, file parkeren mag best in twee keer. Het belangrijkste is je kijkgedrag en dat je het overige verkeer niet hindert tijdens het uitvoeren van de handeling.

Rij zelfverzekerd

Kom niet twijfelachtig over, maar wees zelfverzekerd. Toon initiatief, als je voorrang hebt, neem die dan en laat zien dat je actief deelneemt. Wanneer je onzeker overkomt, zal dit van invloed zijn bij je examinator. Niemand rijdt graag met iemand mee die niet zeker is van zichzelf

Vlot rijden

Hou niet overdreven vast aan de maximum snelheid. De CBR examinator maakt het niet uit als je 47 of 52 km/uur rijdt. Belangrijk is dat je vlot met het verkeer meerijdt en je snelheid aanpast aan de situatie.

Laat je instructeur meerijden

Vraag je rijinstructeur om tijdens het rijexamen mee te rijden. Mocht je de pech hebben dat je zakt, kan je instructeur je helpen met de foutjes en maak je die bij een volgend examen niet meer.

Iemand uit Amsterdam heeft zojuist aangemeld voor een 12 daagse spoed-pakket!
Holler Box
Zojuist heeft er iemand uit Amsterdam aangemeld voor een gratis proefles!
Holler Box
Iemand uit Amsterdam heeft zojuist aangemeld voor een proefles!
Holler Box
Iemand uit Amstelveen heeft zojuist aangemeld voor een spoed pakket!
Holler Box
Iemand uit Amsterdam heeft zojuist aangemeld voor gratis proefles!
Holler Box